Bergen op Zoom

Halverwege wereldsteden, daar waar Brabant Zeeland kust, ligt als eeuwenoude parel Bergen op Zoom. Bergen op Zoom is cultuur proeven, funshoppen en culinair genieten in een historische ambiance. Het uitgebreide en gevarieerde winkelaanbod in het compacte centrum met haar middeleeuwse straten en pleinen biedt velen uren winkelplezier. De smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten vertellen hier het verhaal van een rijk en bewogen verleden, dat al meer dan achthonderd jaar terug gaat. In het stadscentrum staan meer dan 800 monumenten, waarvan er ruim tweehonderd op de rijksmonumentenlijst staan. 

 

DOWNLOAD DE CITYMAP HIER
BEKIJK IMPRESSIE VIDEO HIER
ZIE WELKE EVENTS ER IN 2018 PLAATSVINDEN HIER
112
Bergen_op_zoom_005
markiezenhof
vrouw-en-paardrijden-bos-54626609
01b8e3f2-d3fd-4160-86a8-8893df14cace
3736399
Brabantse-wal
fietsevenement-contentpagina
1468115504-mountainbike-mtb-bos-cross-ride-actie-foto
WAANZINNIGE MONUMENTEN

Het oudste monument van de Markiezenstad is de Lievevrouwepoort, ook wel de Gevangenpoort genoemd. Het gebouw maakte deel uit van de vestingmuren rond de stad en deed later dienst als gevangenis. Rondom de Grote Markt zijn nog meer fraaie monumenten te zien: de Sint Gertrudiskerk met de Peperbus, stadsschouwburg De Maagd en het monumentale Stadhuis. De zinspreuk "Mille periculis supersum" (Duizend gevaren kom ik te boven) op het Oude Stadhuis, verwijst naar de oorlogen en bezettingen waar de stad door de eeuwen heen onder heeft geleden. In het Ravelijn Op den Zoom is het vestingverleden van de stad te zien. De ondergrondse gangen (de Kazematten) vormen de laatste overblijfselen van de vermaarde Bergse vesting, gebouwd door Menno van Coehoorn. De Synagoge, die tot stand kwam dankzij een schenking van Koning Willem I vertelt het Joodse verleden van Bergen op Zoom. Na de restauratie kwamen rituele baden tevoorschijn.

KLIMBOS BRABANTSE WAL

Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom is wat je noemt een beestachtig bos. Hier vind je maar liefst 7 verschillende klimavonturen en circa 100 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 3 tot 18 meter. Daar word je wel even klein van

FIETSTOCHTEN

Voor iedere fietser is er een route: van trappers tot afstappers, van doortrappers tot knijpremmers, van veldrijders tot wielrenners, van mountainbikers tot toerfietsers, van recreatieve fietsers tot elektrische fietsers en zondagsfietsers. Op eigen gelegenheid, onder leiding van een gids, alleen of samen, lekker achterop zittend, met een picknickmandje of neerstrijken op een van de vele terrassen; alles is mogelijk! VVV Brabantse Wal biedt verschillende fietsroutes gratis aan, download verschillende routes via de website via deze link

 

FORT DE ROOVERE 

Fort de Roovere is onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Vanaf 1628 heeft deze waterlinie weerstand geboden aan meerdere Europese legers. De forten Moermont, Pinssen, de Roovere en Henricus, Halsters Laag, de Liniewal en het Ravelijn vormden samen de verdedigingslinie. Fort de Roovere is onlangs in ere hersteld. Langs de aarden wallen en grachten zijn mooie wandelroutes uitgezet. Een bijzonder kunstwerk is de loopgraafbrug. Het ontwerp wordt in binnen- en buitenland geroemd. Je loopt door het water en je voeten blijven droog! In combinatie met de uitgebreide kennis van de gids van SBM, is een bezoek aan Fort de Roovere een hele ervaring! Na afloop van de wandeling is het heerlijk toeven met een hapje en een drankje bij De Schaft, het Informatiecentrum op het fort.

BRABANTSE WAL

De regio ontleent zijn naam, De Brabantse Wal, aan het zandplateau dat zich, in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. De overgangen van klei naar zand, van bos naar heide en van droog naar nat maken het een uniek gebied. Bijzonder is het natuurlijke hoogteverschil; de steilrand verschijnt op de grens met België onder Ossendrecht in het landschap, klimt bij Hoogerheide en Woensdrecht naar + 20 m NAP, wordt lager bij Bergen op Zoom en Halsteren en verdwijnt bij de Kladde (Steenbergen) in de ondergrond. De grote verscheidenheid in landschapstypen biedt de Brabantse Wal een leefgebied aan verschillende soorten planten en dieren.

ONS ADRES

Balsedreef 29,

4623 RD Bergen op Zoom, Nederland.

CONTACT

TEL: + 31 6 55 30 22 80 tot 28-01-2020.

TEL: + 31 6 24 69 68 35 na 28-01-2020.

© 2018 by Carlijn Geluk (carlijngeluk.com)  

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
112